Az oldalról

Az oldalról

A Fa Book egy okostelefonra és/vagy tabletre letölthető fahatározó applikáció, ami több mint 100 erdei fa- és cserjefaj terepi megismeréséhez nyújt segítséget. Ez a honlap a Fa Book fotóanyagát tartalmazza, fajonként a jellemző tulajdonságok (levél, virág, termés stb.) kiemelésével.

Az applikációt és az online fotótárat fejlesztő Országos Erdészeti Egyesület célja a hazai erdőkkel kapcsolatos ismeretterjesztés, az erdők gazdagságának és értékeinek megjelenítése. Míg az applikáció használatával túrázás során azonosíthatók az egyes fajok, és tudható meg róluk sok-sok érdekesség, addig jelen fotótár képei szabadon letölthetők, és a forrás megjelölésével (Forrás: Országos Erdészeti Egyesület) oktatáshoz, környezeti nevelési munkában, előadásokhoz, vagy tanulmányi versenyeken, bárki felhasználhatja őket.

A Fa Book fahatározó applikáció az alábbi linkekről Android és iOS felületekre egyaránt ingyenesen letölthető:

Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greengo.fabook&hl=hu

iTunes: https://itunes.apple.com/hu/app/fa-book-interakt%C3%ADv-fahat%C3%A1roz%C3%B3/id1234247143?mt=8

Az Országos Erdészeti Egyesület örömmel veszi minden civil szervezet, oktatási intézmény csatlakozását az alkalmazás népszerűsítéséhez. Az ide kattintva letölthető plakátot minden partner saját maga kinyomtathatja, és saját információs felületein használhatja.

Jó böngészést kívánunk mindenkinek!

Országos Erdészeti Egyesület

A Fa Book applikáció és az online fotótár létrehozását a Földművelésügyi Minisztérium támogatta.